Cato » Specials » Zwangerschap

Zwangerschap: algemeen, beleving en miskraam

Zwangerschap: algemeen, beleving en miskraam Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Als mama en papa in spé is het een belangrijke periode in jullie leven. Tijdens je zwangerschap ben je vaak op zoek naar informatie en neem je dit als een soort spons op. Deze special draagt bij aan de behoefte van zwangere vrouwen en hun partners om informatie te vergaren. De onderwerpen zijn zowel algemeen als specifiek van aard. Zoals gezegd is de zwangerschap een bijzondere tijd in het leven van een vrouw en man. Deze special over zwangerschap bevat een aantal onderwerpen:

Zwangerschap algemeen

Deze artikelen bevatten informatie over zwangerschapsklachten en oplossingen. Daarnaast is er een uiterst informatief artikel over zwangerschapscholestase: een complicatie in de zwangerschap waar niet iedereen vanaf weet.

Zwangerschapsbeleving

Hoe beleef je je zwangerschap en wat kun je met deze beleving doen? Het bijhouden van een zwangerschapsdagboek is een manier om je eigen beleving te beschrijven en zo voor je nageslacht te bewaren. Maar welke manieren zijn er bijvoorbeeld voor het bijhouden van zo'n dagboek? Dit is een voorbeeld van een artikel over zwangerschapsbeleving.

Miskraam

Een zwangerschap gaat niet altijd goed. Een miskraam komt het meest voor in de eerste drie maanden van de zwangerschap. Dit is vaak een zeer emotionele gebeurtenis voor de ouders. Dit onderwerp bevat een artikel over het verwerken van een miskraam. Bij welke instanties of websites kun je terecht? Waar kun je aan denken bij het verwerken van een miskraam?

Positiemode

Bij een zwangerschap hoort ook zwangerschapskleding, oftewel positiemode. Waar moet je op letten bij de aanschaf van positiekleding? Vanaf hoeveel weken schaf je de kleding aan? Zwangerschapskleding is tegenwoordig ook hip. Het zijn geen "soepjurken" meer waarin je buik wordt verborgen. Wat zijn de trends op het gebied van de positiemode? In deze special vind je, seizoensgericht, de trends van nu.

Deze special beschrijft niet het verloop van de zwangerschap zelf (zoals de groei van het kindje), maar meer de dingen die er omheen toe doen. Hopelijk kan het een heleboel mensen op weg helpen naar meer kennis over zwangerschap!
Zwangerschap: kwaaltjes en oplossingen

Zwangerschap: kwaaltjes en oplossingen

Vanaf het moment dat je overtijd bent, begint je lichaam zich aan te passen om de baby die in je groeit te kunnen voeden en verzorgen. Door deze veranderingen in je lichaam kunnen al vroeg zwangerscha…
Zwangerschapscholestase: wat is het?

Zwangerschapscholestase: wat is het?

Jeuk tijdens de zwangerschap: een bekend en lastig fenomeen. Jeuk op je buik, je hele lichaam, je handpalmen en voetzolen, allemaal plekken waar je last van jeuk kunt krijgen als zwangere. De oorzaak…
Bijhouden van een zwangerschapsdagboek

Bijhouden van een zwangerschapsdagboek

Hoera, je bent zwanger! Waarschijnlijk lees je nu alles wat los en vast zit over de zwangerschap. Je kunt het verloop van jouw eigen zwangerschap bijhouden in een zwangerschapsdagboek. Elke week schri…
Hulp bij verwerking van een miskraam

Hulp bij verwerking van een miskraam

Een miskraam is een ingrijpende gebeurtenis. Waar je eerst dolgelukkig was met de komst van een baby, ben je nu intens verdrietig om het verlies van je kindje. Je zwangerschap is abrupt beëindigd en n…
Gepubliceerd door Cato op 03-09-2010, laatst gewijzigd op 20-09-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.